Is de nieuwe Pinewood® rugtas de real deal??



Proloog:

Het is volop zomer op het moment dat ik lucht krijg van een nieuwe backpack van Pinewood. De antennes staan acuut uit want Pinewood is toch wel een merk wat mij in het verleden positief verrast heeft. 

De prijs en kwaliteit verhouding vind ik zeer toegankelijk voor de “normale mensch” en dit vind ik nou juist de kracht van dit merk. 

Er zijn zat stoere designs, moderne looks en betaalbare kwaliteitskleding en accessoires voor jong en oud, van jager tot wandelaar en zelfs voor de hond.

U zult begrijpen dat ik daarom meteen nieuwsgierig was naar deze nieuwe rugtas voor outdoor gebruik. Gelukkig worden sommige gebeden gehoord en werd ik verrast door een verdacht pakket met een dennenboom erop. 

Met een flitsende beweging trek ik het mes wat ondertussen standaard aan mijn heup hangt en snij de tape chirurgisch open. 

(Lees vooral de andere reviews om te zien welk mes dit is)

Ik sta nog bij de poort, het regent maar ik kan mezelf niet inhouden en trek de rugtas uit de doos. Nu wil je zeker weten wat mijn eerste indruk was?  Dan zal ik het maar vertellen toch!

 

Eerste indruk:

Hey wat is dit nou, Is dit echt suède? Serieus beste mensen, een groot deel van het materiaal van deze pack lijkt van suède. 

Nu heb ik mij goed laten informeren en weet ik dat het waterafstotend imitatie suède is maar het oogt en voelt als “the real deal”. Wat een gaaf en origineel idee! Het geeft de tas een wat luxer tintje. 

Vervolgens zie ik overal vakjes, ritsjes en handgrepen. De tas voelt stevig aan en ik zie zelfs een getapte rits op één van de vakken. De padding in de rugzijde voelt zacht en is verwerkt in een mesh achtig materiaal. 

Ik zie een heup band en een borstband. Kijk.. Dit lijkt toch wel op een serieus leuke rugtas hoor!

Een tweede blik:

Ik neem het verstandige besluit om naar binnen te gaan en mezelf (en te tas) niet helemaal nat te laten regenen. Tijd voor een wat specifieker onderzoek vanuit mijn overvolle hobby/outdoor/gear cave.

We beginnen met de capaciteit. Deze rugzak bied ruimte voor ongeveer 22 liters. Deze liters zijn verdeeld over zeven vakken. 

Als hele gave verassing zie ik dat de rugtas een bijgeleverde extra mesh  zak heeft met een sluitkoord en vier clips. Met deze clips kan je deze zak aan de buitenkant van de rugzak doormiddel van de D- ringen bevestigen. 

Zo kan je onderweg verzamelde materialen, de vochtige was, natte zwemkleding, schoenen of andere dingen meenemen buiten de compartimenten van de tas zelf. 

Mijn redelijke inschattingsvermogen doet mij denken dat je hier nog wel een liter of tien aan extra materiaal mee kan sleuren. Wat zei ik je in het begin.. Pinewood heeft me weer verrast!

 

In het hoofd compartiment zit aan de rugzijde een mesh zakje van ongeveer 20 bij 15 cm met een afsluitbare rits. Hier onder zit een volgend vak. Een open vak met elastiekband aan de bovenkant. 

In deze “buidel” steekt een waar zitmatje van 100% polyethyleen. Deze zitmat  is gesneden in de vorm van het achterpand van de rugtas en dus best groot. Het geeft stevigheid aan de tas zelf en weegt bijna niets. 

Ook is deze mat best comfortabel om op te zitten. 

 

Aan de buitenkant van de rugtas zit een getapte rits (waterafstotende rits), deze is dus weersbestendig. Als je deze rits opent, kom je in een volgend vakje van ongeveer 20 bij 15 cm waar je bijvoorbeeld een telefoon, sleutels of portemonnee in kan stoppen. Hier blijven de spullen mooi droog als je in een bui terecht komt.

Het overgebleven vak is een groter vak met aan de buitenkant een stevige webbing van elastiek en nylon banden. 

Hier kan je van alles tussen knellen en aan hangen. Met het trekkoord kan je alles bij elkaar snoeren. Hier zou ik persoonlijk een jasje of vestje tussen houden voor als je gaat stilstaan na een wandeling. 

In het ruime voorvak zit aan de binnenkant weer een mesh buideltje waar je met gemak een thermosfles, bidon of andere waterdrager in kwijt kan. 

Mocht dit allemaal niet genoeg zijn voor jouw avontuur.. Dan zijn er nog een tweetal zijvakjes met elastiek waar perfect een blikjes fris, snacks, hondenkoekjes, drinkflessen enz enz in passen. 

De bodem van de rugtas is overigens verstevigd en waterafstotend.

 

Draagcomfort:

De rugtas heeft een prima ergonomische vorm waardoor hij comfortabel op de rug zit. De schouderbanden zijn voorzien van dezelfde padding als het rugvlak. Ze zijn makkelijk in lengte af te stellen met de treklussen. 

Op de schouderbanden zijn meerdere lussen gemaakt om zo weer items aan te hangen. Denk aan een gps wandel systeem of een tasje met hondensnacks. 

De borst en heup banden zijn ook weer makkelijk af te stellen en als je alles goed hebt afgesteld, zit deze pack super fijn! 

Het handige is ook dat er niet alleen een handvat aan de bovenzijde van de rugtas zit, er is een extra handvat aan de zijkant van de rugzak. Hierdoor kan deze ook horizontaal worden gedragen. 

 

Waar is deze rugtas voor gemaakt:

Natuurlijk zijn er verschillende rugtassen voor verschillende doeleinden. Er zijn survival packs, militaire packs, bergsport packs enz. De keuze is bijna oneindig. 

Maar waar is nou die allround fijne vrijetijd rugtas die je in de auto laat staan om mee te grijpen op een onverwachte wandeling? 

Die tas die je op een zwoele zomeravond meeneemt naar een strandwandeling met jouw vriend of vriendin, Die tas die goed tegen een ongeplande bui kan als je samen met jouw gezin lekker gaat wandelen of picknicken? 

De tas die je op jouw rug gooit op een lange wandeling met de hond? 

Ik denk dat deze nieuwe rugtas, met een ingebouwde zitmat en een extra mesh zak, voor de “ecologisch recreërende mensch”, de buiten genieter en natuur belever, een hele goede tas gaat zijn! 

Het hoeft niet altijd extreem, hardcore of survival te zijn.. Subtiel, praktisch en stijlvol zijn ook werkwoorden die gebruikt mogen worden in de outdoor wereld..

Met deze tas kan je op allerlei vlakken laagdrempelig in de natuur genieten. Hij zit lekker, is compact en ook van stevige kwaliteit. 

Daarom kan ik jouw garanderen dat jij samen met jouw gezin een hoop plezier gaat hebben van deze nieuwe tas.

Deze tas gaat naar mijn idee hoge ogen gooien in de dag/weekend recreatie!

Ga lekker naar buiten en neem hem mee mensen!!

 

Groetjes Mike en Taiga,

www.tikaani-outdoor.nl

Link: http://www.vriezz.nl/nl/rugzak-pinewood-outdoor.html