Pinewood Finnveden Hybrid Zip-Off winnaar van Finse testIn een test van het gerenomeerde Finse outdoormagazine Retki is onze Finnveden Hybrid Zip-Off als beste afritsbroek uit de test gekomen! 


Retki is het grootste outdoormagazine in Finland en schrijft dat de populariteit van de multifunctionele broek groter is dan ooit, en dat afritsbroeken volgens een modetijdschrift in New York zelfs ‘hip’ zijn. Gelukkig hechten wij meer waarde aan de functionaliteit van onze kleding als we naar buiten gaan, en bevestigt deze test wat wij natuurlijk al lang wisten. 


“Afritsbroeken zijn  multifunctionele wandelbroeken die je het hele jaar door kunt dragen. In de zomer pluk je er echter de meeste vruchten van. Voor veel outdoormerken is de afritsbroek een van de best verkochte kledingstukken. Het is dan ook niet gek dat er zoveel op de markt zijn nu, in de meest uiteenlopende kleuren.


Voor deze test ligt de nadruk op het comfort van de wandelaar, de duurzaamheid en de veelzijdigheid van de broek. Hoewel comfort voor iedereen anders is, zijn we het erover eens dat het veel fijner is om je tent op te zetten in een flexibele broek dan in een stijve, en dat je met meer bewegingsvrijheid makkelijker wandelt. 


Omdat de afritsbroek verreweg het meest voorkomende model op de wandelpaden van Lapland is, hebben we de volgende broeken met elkaar vergeleken:Craghoppers Nosilife Pro Convertible Trousers

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers

Fjällräven Keb Gaiter Trousers

Garphyttan Specialist Trousers Light Zip Off

Jack Wolfskin Glastal Zip Off Pants

Jack Wolfskin Wanderthirst Zip Pants

Marmot Arch Rock Convertible Pant

Pinewood Everyday Travel Zip-Off Trousers

Pinewood Finnveden Hybrid Zip-Off Trousers

Revolution Race Nordwand Pro Zip-Off Pants

Sasta Vaski Zip housut”Over onze Finnveden Hybrid Zip-Off zegt Retki:


Pinewood Finnveden Hybrid Zip-Off

Prijs: € 149.95

Zakken: Twee zijzakken met ritssluiting en twee dijbeenzakken met ritssluiting

Broekspijp: Drukknoop, rits en veterhaak


De meest multifunctionele van de broeken in deze test, omdat het afritsbare gedeelte van de broek gebruikt kan worden als gaiter. 


Bijna elke keer dat het woord ‘hybride’ in de productnaam voorkomt, weet je dat er over het product is nagedacht. Zo ook bij Pinewood's Finnveden Hybrid. Alle broekzakken hebben ritsen en de stof ervan is flexibel.  De heupband is voorzien van riemlussen, maar de deels elastische taille houdt de broek ook op z’n plek zonder riem. De broekspijpen kunnen onderaan geopend worden met een rits, ter ventilatie of voor het makkelijk over de schoenen trekken. De afgeritste delen kunnen als gaiter worden gebruikt door het elastiek aan te trekken boven de kuit. De broek is licht en minimalistisch, en steviger en veelzijdiger dan de andere broeken in deze lijst. Het ultieme compromis tussen een lange - en korte broek.”


Je vindt onze Finnveden Hybrid in verschillende kleuren bij je favoriete outdoorwinkel.