Pinewood trots lid van EOCAPINEWOOD PERSBERICHT - DECEMBER 2022 

EOCA

Pinewood is nu trots lid van de handelsorganisatie EOCA: De EUROPEAN OUTDOOR CONSERVATION ASSOCIATION. We ondersteunen hun werk actief in de financiering van verschillende projecten voor het behoud van flora en fauna en biodiversiteit.

EOCA, opgericht in 2006, is een groep bedrijven in de Europese outdoorindustrie die is samengekomen om geld in te zamelen om rechtstreeks te steken in natuurbehoudprojecten over de hele wereld, om terug te geven aan de natuur. Hoewel veel bedrijven in heel Europa al hun eigen programma's hadden om milieuprojecten te ondersteunen, was dit een kans om de collectieve kracht van de industrie te benutten om rechtstreeks geld te steken in basisprojecten en een tastbaar verschil te maken voor bedreigde natuurgebieden, diersoorten en habitats. EOCA heeft momenteel meer dan 150 leden en 100% van de contributie gaat rechtstreeks naar de projecten die door de leden zelf zijn genomineerd en waarop ze hebben gestemd. In de 16 jaar van haar bestaan heeft EOCA 141 projecten ondersteund voor meer dan 3,6 miljoen euro. Projecten omvatten bijvoorbeeld de aanleg van een milieupad in Nepal, schoonmaakwerkzaamheden op een bergtop in Kirgizië, bescherming van bruine beren in Noord-Spanje, heraanplant van inheems 'oerwoud' in Tsjechië, aanleg van een grenswandelpad in Macedonië en Albanië, bescherming van moerasparelmoervlinders in Ierland en het redden van een oeroud bos in Zweden van houtkap. 


Duurzaamheid is een van de kernwaarden van Pinewood en een zeer belangrijke zaak voor ons. Met onze wortels in het bos zijn we ons terdege bewust van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het runnen van een wereldwijd kledingmerk. We zijn daarom blij dat we kunnen bijdragen aan het milieu door de natuurbeschermingsprojecten van EOCA te ondersteunen. Hoe meer bedrijven er meedoen, hoe groter de impact zal zijn, en hoe meer verschil de branche kan maken voor het buitenleven waarvan het afhankelijk is. Naarmate het bewustzijn van klimaatverandering en de impact die mensen hebben op het milieu groeit, neemt het belang van het werk dat EOCA doet toe. We zijn verheugd dat we de kans krijgen om een organisatie te promoten die echt een verschil maakt in het beschermen, behouden en herstellen van onze verbazingwekkende natuur over de hele wereld. 


“Toetreding tot EOCA was voor ons een gemakkelijke keuze. Om als relatief klein bedrijf in het outdoorsegment samen met andere collega's in de branche een groot verschil te kunnen maken in diverse projecten over de hele wereld voelt geweldig!"


Rainer Rüssel - Oprichter Pinewood