Zorg voor je gear, zorg voor het milieuGrijze luchten, dikke druppels en grote plassen. Maar wat maakt het uit? De druppels parelen zo van je mooie gelamineerde hardshelljas af en jij stapt dapper door. Slecht weer bestaat immers niet, alleen slechte kleding. Of beter gezegd: slecht onderhoud.

Dat afparelende laagje op je jas is de DWR, oftewel de Durable Water Repellent coating. En daar hebben wij outdoorliefhebbers een beetje een haat-liefdeverhouding mee. Van oudsher werden de beste resultaten voor zo’n DWR namelijk behaald met polymeer fluorcarbon: PFC’s. Deze waren het duurzaamst en hoefden niet vaak opnieuw ingewassen of gespoeld te worden. Groot nadeel is alleen dat deze PFC’s bar slecht zijn voor de natuur, ze kunnen kankerverwekkend zijn en als PFC’s in de natuur terecht komen worden ze niet of nauwelijks afgebroken. En dat is natuurlijk een beetje krom, als buitenmens een rol spelen in de vervuiling van onze zo geliefde wereld…


Gelukkig heeft de outdoorwereld niet stilgezeten en zijn er nu DWR’s op de markt die volledig PFC-vrij zijn! Goed nieuws, toch? Het enige wat deze PFC-vrije kleding nodig heeft, is een beetje meer liefde van jou. Je slijpt je messen, je vet je leren wandelschoenen in, en vanaf nu behandel je je hardshell wat vaker. Een goede reiniging van het membraan verwijdert zweet, vuil en bacteriën waardoor het membraan zijn ademende - en waterdichte eigenschappen behoudt. De gewone wasmiddelen in de meeste huishoudens zijn niet geschikt voor de hedendaagse technische membranen en functionele kleding, omdat de waspoeders de positieve eigenschappen van de membranen verminderen. Agressieve wasproducten tasten de stof aan en wasverzachters leggen een laagje over de vezels heen. In beide gevallen kan de stof niet fatsoenlijk worden gewassen en blijft er een onfrisse geur in zitten. Gebruik je ook nog een deodorant, dan wordt die nare geur nog meer versterkt. Om te vermijden dat geurtjes in de stof blijven zitten, kan je een technisch wasmiddel gebruiken. Dit reinigt niet alleen de stof, maar verdrijft ook geurtjes en voorkomt het intrekken ervan in de stof.  En met een nieuw laagje PFC-vrije DWR parelen de druppels weer van je af zonder schuldgevoel. Zo ben je goed bezig voor je kleding én het milieu!


De collectie van Pinewood® is niet alleen 100% PFC- en oplosmiddelvrij, de onderhoudsmiddelen zijn ook nog eens verpakt in gerecycled aluminium. 


Pinewood® Wash In Cleaner

Deze Wash In Cleaner is een vloeibaar wasmiddel, gebaseerd op moderne technologie en geeft betere resultaten bij moderne functionele kleding en textiel. Het heeft geen negatieve invloed op het ademend vermogen van het membraan en kan gebruikt worden voor alle synthetische - en natuurlijke stoffen.


Pinewood® Wash In Waterproofer

Dit product wordt aanbevolen om een gelijkmatig verspreide waterdichte - en vuilafstotende laag op een kledingstuk of doek te krijgen. Het wasmiddel is vervaardigd met behulp van een nieuwe technologie die een grotere duurzaamheid tegen slijtage geeft. Dit betekent dat het kledingstuk langer meegaat en dat de werking van dit wasmiddel langer actief blijft dan die van andere producten. Het vochtwerende effect heeft geen negatieve invloed op het ademend vermogen van het membraan en het kan worden gebruikt op alle synthetische - en natuurlijke stoffen. Na het gebruik van deze Waterproofer moet het kledingstuk worden gestreken of in de droogtrommel gedroogd worden zodat de vochtwerende moleculen geactiveerd worden voor maximale en langdurige werking.


Pinewood® Spray On Super Waterproofer - Air Cure

Deze Waterproofer spray voegt extra waterafstotende eigenschappen toe en verbetert de bescherming tegen vuil en olievlekken. Eenvoudig aan te brengen op geselecteerde delen met het milieuvriendelijke spraypompje. Aanbevolen voor waterdichte, gelamineerde en gecoate producten. De vochtwerende werking behoudt het ademend vermogen van het membraan en het middel kan worden gebruikt op alle synthetische en natuurlijke stoffen. Dit middel hoeft niet verwarmd te worden

Pinewood® Spray On Super Waterproofer - Heat Cure

Gepatenteerde slijtvaste, extra waterafstotende impregnatie die bescherming biedt tegen vuil en olievlekken. Eenvoudig aan te brengen op geselecteerde en blootgestelde delen met het milieuvriendelijke spraypompje. Aanbevolen voor waterdichte, gelamineerde en gecoate producten. De vochtwerende werking behoudt het ademend vermogen van het membraan en het middel kan worden gebruikt op alle synthetische en natuurlijke stoffen. Na het aanbrengen op het kledingstuk of de stof moet het worden gestreken of gedroogd in de droogtrommel, zodat de vochtwerende moleculen geactiveerd worden. Dit biedt een maximale en langdurige werking.