Veilig buitenspelen met de insectwerende kleding van Pinewood®

24 Jun 2020Nieuw! De Pinewood® Travel collectie met Insect-Stop. De actieve insectwerende stof IR3535® is door een nieuwe, geavanceerde technologie nu met langdurig effect geïmpregneerd in het textiel. Een revolutie op het gebied van bescherming  tegen insecten met deze functionele outdoorkleding.


IR3535® nu ook in buitenkleding 

Wat doet dit insectwerende middel?


Hoe vaak komt het niet voor? Je gaat naar buiten, je zit lekker te vissen, je maakt een lange wandeling of bent je hond aan het trainen. Als actieve buitensporter ben je bijna dagelijks te vinden in de natuur. Je geniet volop van het buitenleven. Maar dan word je gestoord. Een mug, teek of ander insect stoort je bij het uitvoeren van je hobby. Dat irriteert. Bovendien loop je het risico dat je een virus, infectieziekte of andere besmetting oploopt.


IR3535® weert teken en muggen

De werkzame stof IR3535® is het meest veilige insectwerende beschermingsmiddel op de markt. De dragers van infectieziekten blijven weg van huid, haar en textiel dat is behandeld met deze milieu- en huidvriendelijke oplossing. Het beschermingsmiddel Sentz Insect Schild / Tick-off bevat deze ‘insect repellent’ en is al een tijd lang een groot succes in de markt. Bushcrafters, hondensporters en wandelaars lopen letterlijk weg met de bewezen effectieve sprays en lotions.


“Juist voor deze mensen is het ideaal dat dit middel nu ook geïmpregneerd is in de professionele outdoorkleding van Pinewood®”, weet ook John de Vries van Vriezz Trading, toonaangevend dealer in outdoorkleding en -accessoires. “Want als jij bijvoorbeeld beroepshalve veel buiten bent, is het naast het gebruik van een spray ideaal om functionele buitenkleding te dragen die ook gelijk insecten weghoudt.”

Hoe werkt het?

Door de afstotende stof IR3535® raakt het reukzintuig van insecten verstoord en raken ze gedesoriënteerd. Bijna altijd mijden insecten het behandelde textiel. “De insecten landen niet op je kleding, en als ze tóch geland zijn, leidt het ongemak en de desoriëntatie tot het passief blijven zitten totdat ze vanzelf weer wegvliegen. Met de juiste geïmpregneerde kleding voorkom je ongemak en problemen. Je bent altijd goed beschermd.”


Veilig en duurzaam
IR3535® (ethylbutylacetylaminopropionaat) van het Duitse Merck KGaA doodt geen insecten, het houdt ze alleen weg van de behandelde stoffen. De actieve insectwerende stof is geïnspireerd op de in de natuur en het menselijk lichaam bestaande natuurlijke bèta-aminozuren. Het is geclassificeerd als biocide, eco-toxologisch, hoopt zich niet op in de natuur en breekt snel af. IR3535®  is bovendien geclassificeerd in de veilige categorie U voor mensen (ook kinderen en zwangere vrouwen). Dat maakt het een bewezen effectief, veilig en duurzaam product, goedgekeurd door onder meer de WHO.


Ongestoord genieten van buiten

“Het Scandinavische merk Pinewood® staat bekend om zijn functionele outdoorkleding van hoge kwaliteit. Een goede pasvorm, lichtgewicht stretchstoffen voor extra comfort, UV-bescherming en nog zo veel meer. Alles is gewoon enorm goed doordacht. En nu heeft dit merk voor dames en heren een outdoorbroek en -overhemd in hun Travel collectie opgenomen met daarin geïmpregneerd het bewezen werkende bestanddeel. Echt fantastische buitenkleding! Daarmee kan iedere buitensporter of natuurliefhebber nog meer ongestoord genieten van buiten.”

Pinewood® Travel collectie met Insect-Stop
Nieuw en bewezen effectief! Insect- en teekwerende kledingcollectie. Functionele outdoorkleding van hoge kwaliteit. Geniet van je dagen buiten!


Sentz Insect Schild / Tick-off (met IR3535®)
Hard tegen teken en insecten, ZACHT voor jou! Een perfect insectwerend middel. Direct op de huid te gebruiken, gebruiksvriendelijk en geurloos. Aanbevolen voor langdurige bescherming.
Kortom: mild, veilig in gebruik én ‘close to nature’.