Pinewood's Bionic Finish Eco®



“Met Bionic ontwikkelt de RUDOLF GROUP nieuw, duurzaam en ecologisch verantwoorde technologieën op het gebied van vochtwerende werking.

BIONIC FINISH® ECO combineert ecologie met de trendsettende waterafstotende coating van textiel.”

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO)

Pinewood® zet een extra stap in hun MVO-strategie. De collectie van Pinewood® is al vrij van de schadelijke en giftige (maar nog veelvuldig gebruikte!) stoffen PFOAS en PFOS. In de media zijn ook de PFK’s (perfluorkoolstoffen) vaak onderwerp van discussie. Pinewood® neemt afstand van deze discussie door de totale collectie voorjaar/zomer 2017 PFK-vrij te maken!

PFK’s worden veelal gebruikt door fabrikanten in de outdoorbranche om hun producten water- en vuilafstotend te maken. Tegenwoordig worden bepaalde PFK’s gezien als milieuvriendelijk. Ook worden ze als veiliger beschouwd dan een aantal jaar geleden. Toch gaat Pinewood® één stap verder door de totale collectie voorjaar/zomer 2017 PFK-vrij te ontwikkelen.

BIONIC-FINISH® ECO

Om dit te bereiken gebruikt Pinewood® “Bionic Finish - Eco”, een oplossing geïntroduceerd door de Duitse Rudolf Groep. Zij hebben jarenlange ervaring in het toepassen van speciale behandelingen.

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam produceren is een noodzaak voor de natuur en de toekomst. De Rudolf Groep biedt een innovatief en duurzaam alternatief voor de nog veel gebruikte chemische oplossingen voor het waterafstotend maken van producten.

Al jarenlang heeft BIONIC-FINISH® ECO haar efficiency bewezen op het gebied van het vochtwerend maken van outdoor- en sportkleding. Met de nieuwe ®RUCO-DRY ECO PLUS is een belangrijke stap gezet in de verbetering van de goede, waterafstotende eigenschappen van het BIONIC-FINISH® ECO merk.

BIONIC-FINISH® ECO is het overkoepelende merk voor textiel dat is behandeld met ®RUCO-DRY ECO en ®RUCO-DRY ECO PLUS. Het vertegenwoordigt een ecologische, duurzame en baanbrekende technologie voor een nieuwe, permanent waterafstotende coating.

PINEWOOD® GAAT GROEN

Volgens eigen testen van Pinewood® is het waterafstotend niveau van de Bionic-Finish® Eco-behandeling vergelijkbaar met de waterafstotende eigenschappen van DuPont Teflon®. Pinewood® geeft de voorkeur aan het Eco-product van de Rudolf Groep. In hun optiek is door het ontbreken van de PFK’s het product een meer verantwoorde en milieuvriendelijke keuze.

Pinewood® neemt verantwoordelijkheid voor de natuur én voor de komende generaties.

Wij gaan groen!