DE ROOFVOGELHOEVE

Wij werken samen met deze experts

Mijn ultieme genieten? Buiten met mijn hoofd in de polderwind, turend naar het luchtruim, wachtend tot mijn valk met een duikvlucht tot 300 km/h stoot op zijn loer.

Of genietend van de vrije vlucht van mijn Amerikaanse Zeearend, spelend op de wind.

Ik ben Niels, 36 jaar, en eigenaar van de Roofvogelhoeve, Valkerij & Dagbesteding, gevestigd in de Baarlo (OV) nabij Blokzijl. 

Ik ben geboren en getogen in Giesbeek, een klein dorpje in de Liemers, liggend tegen de Achterhoek.

Als klein jongetje bracht ik al mijn tijd door in de natuur, onder het toeziend oog van mijn oma.

Omdat er in die tijd nog een schitterend stuk ongerepte natuur was in het dorp, ging er geen dag voorbij dat ik er niet op uit ging; de ene dag met een vishengel, de andere dag met een verrekijker om vogels te spotten. Altijd met smerige kleding weer naar huis, en altijd te laat! Dat was Niels…..

Nadat ik verschillende dromen ben nagejaagd op werkgebied heb ik 6 jaar geleden door medische redenen het roer omgegooid en een flinke carrièreswitch gemaakt; Fulltime Valkerij beoefenen.

De drang naar de natuur, naar het buitenleven, kroop door mijn bloed en daar moest ik gehoor aan gaan geven. 

Nu 6 jaar later, heb ik vorig jaar in 2018 mijn Roofvogelhoeve kunnen openen.

“In de tuin” van een groot Partycentrum heb ik een stuk weiland omgetoverd tot een schitterende natuurlijke biotoop voor al mijn vogels.

Dagelijks ben ik in de winderige Noordoostpolder aan het trainen met mijn vogels.

De vogels welke ik huisvest op onze Roofvogelhoeve zijn zeer divers; verschillende uilen, valken, buizerds maar ook een Australische IJsvogel, Ooievaar en Amerikaanse Zeearend maken dagelijks hun vrije vluchten op onze Roofvogelhoeve.

Naast de valkerij heb ik ook een dagbesteding waar ik enkele jongeren en jongvolwassenen mag begeleiden. Ook met deze deelnemers ben ik dagelijks buiten aan het werk.

Samen vogels trainen, werken in onze moestuin en dierenweide, en natuurlijk het nodige groenonderhoud. Door samen te werken in de schitterende natuur help ik mijn deelnemers met groeien!

Als je dagelijks buiten aan het werk bent, dan is het van groot belang dat je je met de juiste kleding kan wapenen tegen de elementen waar moeder natuur ons aan blootstelt.

Ik ben dankbaar en trots dat met de juiste uitrusting van Vriezz Trading ik niet alleen goed beschermd ben, maar ook nog eens professioneel voor de dag kom bij mijn gasten!

Neem gerust een kijkje op mijn site: www.deroofvogelhoeve.nl

Mvg Niels