macbook

Krale

Geschiedenis Wapenhandel/Patronenmakerij Krale, zo luidde de naam van het bedrijf dat in het jaar 1900 opgericht werd door Harm Krale(1871-1956). 

Het bedrijf bestond uit een wapenhandel en een geweer- en een patronenmakerij. In 1946 werd de zaak overgenomen door zoon Egbert Krale(1914-1981).  

De wapenhandel stond in Nederland vooral bekend om de eigengemaakte patronen. In 1952 vond de eerste uitbreiding plaats van Wapenhandel Krale. 

Negentien jaar later was het tijd om te vertrekken en werd de zaak ondergebracht in een nieuw pand aan de Burg. v.d. Walstraat 19.  

In 1977 werd de zaak overgenomen door zoon Harm Krale, de patroonmakerij was inmiddels al gesloten.  Sinds de zaak onder leiding van Harm Krale staat, is de wapenhandel zich meer gaan richten op de schietsport.  

Door de jaren heen is het bedrijf zeer bekend geworden zowel in binnenland als buitenland en is het importeurschap verworven van bekende merken zoals o.a. Anschutz, Carl Walther, Evanix, Optisan en Steyr. 

Heden Sinds 2007 is Firma Harm Krale ook actief op het internet en kunnen producten online worden besteld via www.krale-schietsport.nl. 

Sindsdien is de naam Krale Schietsport in gebruik. Door de groei van het bedrijf en de stijgende vraag is de winkel in 2010 uitgebreid en vernieuwd.

Inmiddels is de vierde generatie ook actief binnen het bedrijf en wordt er hard gewerkt om u als klant in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn. In 2014 is er een totaal nieuwe, meertalige webwinkel gelanceerd. 

In 2016 is er een verbeterde webwinkel met een nieuw design online gekomen. Met deze ontwikkeling hoopt Krale Schietsport de klanten nog beter en sneller te kunnen bedienen, niet alleen nationaal maar ook internationaal. 

Adres

Achthoevenweg 36, 7951SK Staphorst

Telefoon

+31 522 46 12 84

www.krale.shop