Naglev

We vertegenwoordigen alleen de beste merken

Naglev wandelschoenen

NAGLEV WANDELSCHOENEN

Het Italiaanse Montebelluna is de bakermat van outdoorschoeisel. Het is daar ontworpen en voor het eerst geproduceerd. 

En daar is NAGLEV gevestigd, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van wandelschoenen. Het wordt geleid door oprichter Elettra en creatief directeur Achille Morlin. “Wij dromen van een wereld waarin duurzame technologie de natuur leidt, om zo haar beste eigenschappen tot uitdrukking te brengen. 

De natuur zal zacht voor ons zijn, wanneer het door de menselijke geest wordt bestuurd. Met de natuur in haar kern zal technologie de planeet respecteren.” 


Zo ontsproot NAGLEV, als een bos in een glazen buis.


 “Wij geloven dat de natuur de omgeving is waar mensen het authentieke welzijn kunnen ervaren. Daarom willen we met onze producten een natuurlijke omgeving om je voeten recreëren om je het hoogste comfort te bieden. 

We zijn constant op zoek naar wat de natuur laat zien en aanbiedt om zo de beste duurzame materialen te vinden die we nodig hebben om je voeten comfortabel in onze producten te plaatsen voor een geweldig gevoel gedurende de hele dag. 

We willen onze lokale genetische liefde voor schoenen ten dienste stellen aan de beste technologie en bronnen wereldwijd.” 


Dit is hoe men van lokaal naar globaal groeit en iets nieuws creëert, een lokale evolutie genaamd NAGLEV.“Onze liefde voor outdoor schoenen zit in ons DNA. De familie Morlin werkt al zes generaties lang met sportschoenen en we komen uit het gebied waar outdoorschoenen zijn geboren. 

Onze jarenlange ervaring heeft ons de mogelijkheid gegeven om met de beste partners over de hele wereld om te gaan. 

Het resultaat van deze samenwerkingen is de hoogontwikkelde technologie van onze producten. Onze gedachten worden werkelijkheid met onze producten. 

We maken buitenschoeisel waarbij geavanceerde technologieën samenwerken met natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. 

We willen dat je voeten comfortabel aanvoelen dankzij de natuur en beschermd worden dankzij technologie.


Wij geloven in het samenstellen van onze producten met slechts één stuk materiaal. We willen geen onnodige naden gebruiken. Door onze inspanningen kunnen onze producten vrij zijn van zwakke plekken en één worden met je voeten. 

We willen de meest geavanceerde technologieën vinden en gebruiken, die in volledige overeenstemming zijn met onze filosofie. 

Volgens deze gedachtegang gebruiken we de meest technologisch geavanceerde materialen om de constructie van de schoen te ondersteunen en je voeten te beschermen tegen verwondingen.”


 


OPRICHTERS


Achille, geboren in Montebelluna, is al sinds zijn 14e betrokken bij het schoenenbedrijf van de familie. Na zijn studies economie en management in Venetië begint hij managementtaken te vertegenwoordigen in het familiebedrijf. 

In de jaren ‘90 start hij zijn eigen bedrijf met de herlancering van het merk Garmont. Teleurgesteld door wat schoenenbedrijven zijn geworden, besluit hij zijn eigen merk NAGLEV te creëren. 

Hij wil dat het een reactie is op de schoenenmarkt voor buiten, verzadigd met slecht geconstrueerde en gehomogeniseerde schoenen. Achille is een natuurliefhebber, ervaren wandelaar, telemarkskiër en amateurgolfer.In 1990 worden twee nieuwe dingen geboren in het leven van Achille: zijn nieuwe bedrijf en zijn dochter. Afgestudeerd in de Venetiaanse kunstgeschiedenis, blijft ze betrokken bij het familiebedrijf en helpt ze zowel haar vader als haar moeder op verschillende manieren. 

Omdat ze het belang van traditie kent en ondersteunt en zich bewust is van de nieuwe behoeften van de outdoorschoenenmarkt, sluitt ze zich enthousiast aan bij Achille in zijn nieuwe project NAGLEV. 

Elettra is een expert op het gebied van Venetiaanse villa’s en ze geniet van het ontdekken van haar regio door haar artistieke schoonheden en haar lokale producten.

 

De schoenenhandel in Noord-Italië gaat terug tot de middeleeuwen, toen in Venetië ambachtslieden genaamd ‘calegheri’ schoenen maakten en verkochten aan de rijke Venetiaanse handelaars. 

Aan het begin van de 19e eeuw werd in documenten opgetekend dat schoenmaken bekend en beoefend werd in Montebelluna. 

Na de Eerste Wereldoorlog raakte men geïnteresseerd in bergsporten en begonnen de ambachtslieden van Montebelluna bergschoenen te produceren. 

Ook onze Morlin-familie, die vanaf eind 1800 schoenen maakte, besloot haar eigen laarzen te maken. Hiermee zijn we aan een reis begonnen die we, na zes generaties, nog steeds voortzetten. 

SPECIALISATIE

Wandelschoenen