Karesuando Kniven

We vertegenwoordigen alleen de beste merken

Scandinavische messen

Karesuando is Zweden’s meest noordelijke dorp, 250 km ten Noorden van de poolcirkel, langs dezelfde breedtegraad als midden-Groenland en de noordelijke regio’s van Canada. Het dorp dateert uit 1670. Rendierhouderij is één van de belangrijkste sectoren in dit gebied en Karesuando ligt binnen de Könkämä Sameby-gebieden waar veel rendieren gehouden worden.

Karesuando levert zeer hoogwaardige messen voor outdoor, bushcraft, visserij en jacht. Karesuando geeft maar liefs 10 jaar garantie op defecten in materialen of eventuele fabricagefouten van de geweldige messen!


Wat maakt Karesuando een goed mes?
Wij geloven dat een goed mes ruim aan de behoeften en verwachtingen van de gebruiker moet voldoen, dit komt neer op de kwaliteit in materiaal en vakmanschap. Karesuando levert messen in verschillende staalsoorten; roestvrij staal, koolstofstaal, poederstaal of damascus staal. Er is een breed assortiment messen en accessoires verkrijgbaar waardoor de messen kunnen worden aangepast aan de persoonlijke behoefte. Dit levert een mes op dat echt waarde toevoegt omdat je er dan graag gebruik van maakt!

Karesuando fabriceert alle onderdelen van de messen in hun eigen werkplaats, dat maakt maatwerk niet alleen mogelijk, maar ook snel. Sinds 1975 heeft Karesuando al meer dan 200.000 messen vervaardigd en meer dan 1 miljoen bladen, dat is vakmanschap ‘pur sang’. De beste materialen voor groot vakmanschap. De handvaten van alle messen worden gemaakt van berkenhout, rendierhoorn en leer. Voor de bladen kiezen ze de fijnste staalsoort zoals: Carbonstaal: Rokki 1231

Roestvrijstaal: Sandvik 12C27

Roestvrijstaal: Sandvik 12C27

Poederstaal: Damastaal Zweden. ex. RWL 34

Damascus staal: Damasteel Zweden.

De damascusmessen zijn gemaakt van roestvrij staal poeder. De meeste Karesuandomessen zijn voorzien van een roestvrijstalen lemmet, gehard tot HRC57, naar onze mening een uitstekend blad met ongeëvenaarde kwaliteiten. Het heeft precies de juiste hardheid om scherp te blijven en toch nog steeds gemakkelijk schoon te maken en te slijpen. Vergeleken met een lemmet van carbonstaal zal deze veel langer scherp blijven, maar een meer verfijnd lemmet valt uiteraard in een andere prijsklasse. Het poederstaal is afgestemd op de juiste capaciteiten voor een geweldig lemmet. Het poederstalen lemmet van Karesuando is hun meest verfijnde lemmet. Hoewel zij hun roestvrijstalen- of poederstalen messen aanraden, bieden zij nog steeds modellen aan met een carbonstalen lemmet voor degenen die waarde hechten aan de eigenschappen van koolstofstaal en betaalbaarheid. De meeste messen zijn gehard tot HRC57 of nog harder, daarom raden zij aan het te slijpen met diamant of keramische slijpstenen.

Karesuando maakt al meer dan 35 jaar messen en zij zijn trots dat zij ook alle componenten in hun messen zelf maken. Daarom kunnen zij met vol vertrouwen 10 jaar garantie geven.

SPECIALISATIE

Jachtmessen, bushcraftmessen, outdoormessen, fileermessen, survivalmessen