Casström

We vertegenwoordigen alleen de beste merken

Lapland knife company

Casström is een snel groeiend messenbedrijf afkomstig uit het Zweedse Lapland.
Onze specialiteit ligt in het maken van Scandinavische messen en het creëren van innovatieve ontwerpen voor mensen die een serieus interesse hebben in het bushcraften, jagen en survivallen.

Wij streven ernaar om continu innovatieve, goed gemaakt en goed presterend gereedschap te maken.
Na vele jaren werken in de messen industrie, ervaring opdoen in het gebruiken van verschillende messen in “the outdoors” en een directe feedback van messengebruikers, zijn wij begonnen met het ontwikkelen van onze eigen messen.
Onze designs zijn afkomstig uit de Scandinavische messenmakerij maar dan wel met aanpassingen en moderne elementen gebaseerd op gebruikers feedback en tests.

Wij streven ernaar om continu innovatieve, goed gemaakt en goed presterend gereedschap te maken.
Wij zijn hier heel duidelijk in, het zijn gereedschappen, geen wapens. Heel ruig gereedschap, maar geen wapens!

Casström biedt een breed assortiment producten van top kwaliteit aan voor de jagers, vissers en de outdoor markt in Scandinavië en Europa.
Wij bieden een wijde selectie van vaste messen, vouwmessen, vuurstalen, , fileermessen, leren goederen en andere accessoires voor het jagen en de outdoor.

Garantie:

Wat is Garantie:


Op Casstrom messen zit 25 jaar garantie, tegen breken bij correct gebruik, vanaf het moment van aankoop en zolang het mes op de juiste manier verzorgd en onderhouden wordt.

Bovendien mag het mes alleen worden gebruikt bij omstandigheden waarvoor een mes bestemd is en niet wordt misbruikt.

Deze garantie is niet van toepassing op schade met betrekking tot werpen, wrikken, ongeluk, misbruik, slecht onderhoud, nalatigheid en overmatige slijtage.


Speciale toepassing: Batoning


Batoning is een techniek van hakken of splijten van hout met behulp van een houten stok of zachte hamer herhaaldelijk op de ruggengraat van een stevig mes te slaan, om deze zodoende door het hout te klieven, net zoals een kloofbijl wordt gebruikt.

Casstrom-messen zijn normaal gesproken geschikt voor batoning met schoon hout dat vrij is van knoesten, met de volgende kant tekeningen: Het mes met scandi grindsnede dat voor batoning wordt gebruikt valt onder garantie. buigen, schade aan de snede of punt (laatste 5 mm) en schade aan het handvat door batoning valt niet onder garantie. De messen met volledige flatgrind lemmet zijn helemaal niet geschikt voor batoning vallen daarom ook niet onder garantie wanneer ze hiervoor worden gebruikt.


Wat valt niet onder garantie:


Problemen zoals staal/ glans / roest, natuurlijke houtwerking, kleine oneffenheden in snedes, en hout afwerking zijn allemaal cosmetische van aard en vallen niet onder de garantie.

Als een mes met één van deze problemen ter garantie wordt aangeboden omdat dit mes niet naar behoren voldoet, dan zal deze (indien niet gebruikt) wel z.s.m. worden vervangen worden door een ander mes.


<style type="text/css"> p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; min-height: 14.0px} </style>

Accessoires behorende bij het mes zoals schede, firesteel, etc worden als gebruiksartikelen beschouwd en hiervoor geld een garantie van 1 jaar tegen defecten van de fabrikant.

SPECIALISATIE

Messen en accessoires voor jacht en outdoor (bushcraft)