Armadillo Merino

We vertegenwoordigen alleen de beste merken

Onderkleding en accessoires

Oorsprong
Eeuwenlang was wol de best gekozen vezel voor kleding gedragen door militairen, politie en brandweer. Ook Search & Rescue teams droegen wol vanwege de natuurlijke beschermende eigenschappen en om zijn veelzijdigheid in gebruik in extreme omgevingen. Helaas zijn de afgelopen jaren deze voordelen vergeten, dat is tot nu toe.


Wat doet Armadillo?
Armadillo Merino® heeft een innovatieve aanpak bij het oplossen van de problemen van synthetische kledingstukken, die smelten en druipen in de huid bij extreme warmte met een bijbehorende toename in de incidenten van huidinfecties. Textiel- en breitechnologie zijn gecombineerd met superfijne merino wol. Door gebruik van natuurlijke FR woleigenschappen creeëren we een nieuwe generatie prestatie baselayers voor militairen en Eerste Hulp die helpen de huid tegen hitte en vlammen te beschermen, terwijl ze gelijktijdig huidinfecties helpen beperken samen met de alom welbekende eigenschappen van wol.

Geen irritaties, maar lichtgewicht comfort.
De Elite lichtgewichtproducten zijn items die gedragen kunnen worden op de huid in extreme omgevingen en situaties. Om het maximale uit het comfort te halen zijn de interne labels als wasvoorschriften weggehaald en de garen zijn zo gestikt dat er geen naden samenkomen en irritatie opzetten onder de oksels of op de schouders. Dit maakt de kans op irritaties kleiner. Armadillo Merino® biedt een lichtgewicht oplossing in de vorm van kleding voor militairen, politie, brandweer en reddingsteams waarmee ze altijd kunnen rekenen op een hoog niveau van bescherming, prestatie en comfort.

Wie dragen Armadillo?
Professionals en consumenten die de beste innovatieve kledingmerken zoeken, gebaseerd op de vereisten voor hun next-to-skin kleding.

Armadillo wordt gedragen door avonturiers, ontdekkers, astronauten, brandweerlieden, politieagenten, ambulancepersoneel, speciale elites, militairen, SWAT-teams, wetenschappers, industriemedewerkers en outdoor enthousiastelingen. In feite iedereen die zijn doelen wil optimaliseren en werkt in een omgeving met uitdaging voor het vak.

SPECIALISATIE

Merinowollen (onder)kleding