Hikaholics X Darn Tough reviewHikaholics X Darn Though review


De Darn Tough Hiker is een all-time favoriet bij vele hikers in Amerika en Canada. Deen en Alette van Hikaholics zijn ervan overtuigd dat de onverwoestbare Darn Tough sokken net zo’n bekend en grandioos succes worden onder wandelaars in de Benelux. Darn Tough focust naast wandelsokken ook op andere outdooractiviteiten zoals skiën, snowboarden, trailrunnen en hardlopen. Lees snel verder waarom Hikaholics Deen en Alette zo fan zijn van Darn Tough.


Over Hikaholics

Deen en Alette heten de Hikaholics, omdat zij verslaafd zijn aan hiken. Via hun YouTube-kanaal, website en Instagram geven zij tips en tricks over de beste outdoorgear en de mooiste hikes wereldwijd. Buiten zijn zit in hun DNA, vandaar dat zij ook gekozen hebben voor de Europese bergen als thuisbasis voor al hun avonturen. 


Over Darn Tough

Het familiebedrijf Darn Tough is gevestigd in Northfield, Vermont USA. Darn Tough heeft kwaliteit, garantie en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Mede hierdoor heeft de familie besloten om de productie van de sokken puur en alleen in Northfield te houden, waardoor zij extra zicht hebben op de kwaliteit. 


Naar de review!


Voordelen

Merinowol

Bijna alle sokken van Darn Tough zijn grotendeels gemaakt van merinowol. Merino is een speciaal soort schaap, welke bekend staat om haar zachte en fijne wol. Deze wol soort is ademend, duurzaam, temperatuurregulerend, vochtafvoerend, antimicrobieel, niet-jeukend en geurbestendig. Dit laatste hebben de sokken zeker bewezen. Na een huttentocht van meer dan een week door Oostenrijk, waarbij er zeker gezweet is, konden wij nog zonder schaamte de wandelschoenen uit trekken. Merinowol heeft de kracht om vocht te absorberen zonder dat het een milieu creëert voor geurende bacteriën om te groeien. Dus zeg maar gedag tegen geurende sokken!

Bovendien gebruikt Darn Tough alleen merinowol met een RWS-standaard. RWS staat voor Responsible Wool Standard, wat een vrijwillige norm is om onder andere het dierenwelzijn te beschermen. Zo weet je ook nog dat je loopt op sokken, waarbij de schapen een goed leven hebben.


Naadloos

Dat de sokken van Darn Tough geen naden hebben, is voor ons echt een game changer. De naad is onvindbaar en het geeft je een ultra zacht gevoel. Naden in sokken kunnen zorgen voor schuur- en/of drukplekken, die eventueel blaren veroorzaken. Na meer dan twee jaar veelvuldig wandelen op Darn Tough sokken hebben wij nog geen blaren gehad. 


Levenslange garantie

Als er een merk duidelijk is over de garantie, dan is het Darn Tough. Zoals eerder gezegd staat klanttevredenheid hoog in het vaandel bij dit familiebedrijf. 

Op de website staat: “If our socks are not the most comfortable, durable and best fitting socks you have ever owned, return them for another pair. No strings. No conditions.” Zij garanderen dat hun sokken, sokken voor het leven zijn! Voor wandelaars is dit zeker een groot voordeel, want wie wil er nu geen perfect zittende sokken die voor de rest van je wandelleven mee gaan?


Cushioning

In de sokken van Darn Tough zit cushioning onder de voetzool, tenen en in de hak van de sok. Hierdoor ervaar je een heerlijke demping tijdens het wandelen. Zelfs na meer dan twee jaar intensief gebruik van de sokken, is de demping nog steeds hetzelfde als bij aanschaf.  Verbeterpunten


Prijs

Voor de Darn Tough sokken hebben wij zelf geen verbeterpunten kunnen vinden. Het enige wat online naar voren komt, is dat sommige mensen de prijs te hoog vinden voor een paar wandelsokken. Om eerlijk te zijn, zijn de sokken van Darn Tough iets prijziger dan andere merken. Echter, is de kwaliteit naar onze mening beter en heb je een levenslange garantie. Zelf zeggen wij: “Buy nice, or buy twice.” En in het geval van levenslange garantie, waarschijnlijk nog vaker dan twee keer. Kortom, voor ons is die paar euro meer zeker de moeite waard.


Conclusie

Na zeer lang en intensief gebruik zijn wij nog steeds groot fan van de sokken van Darn Tough. De sokken zijn nog steeds in goede vorm, geurloos en zijn gemaakt van goede ethisch verantwoorde materialen. Wij geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Darn Tough ook de outdoor markt in de Benelux overneemt. Je kan zeker stellen dat Darn Tough “knocked our socks off”.