Darn Tough op de lange afstanden
Ben jij een wandelaar die Darn Tough is, ben jij één van de wandelaars die de uitdaging aangaat om trails te lopen van 3500  à 5100 kilometer, dan zijn deze trails wat voor jou! Ik heb het over de Continental Divide Trail, de Pacific Crest Trail en de Appalachian Trail. Voor deze grote trails heeft Darn Tough sokken gemaakt om de organisaties te helpen de trail zo goed mogelijk te onderhouden én om jou zo goed en velilig mogelijk de trail laten te lopen. Als je deze sokken koopt gaat een deel van de winst naar de trails. Ik heb het over de sokken 1998 (CDT HIKING SOK), 1999 (PCT HIKING SOK) en de 1956 (ATC HIKING SOK).

 

CDT HIKING SOK (1998)

Deze sok is speciaal gemaakt voor de Continental Divide Trail. Deze trail begint in het zuiden van Amerika aan de grens met Mexico, of in het noorden aan de grens met Canada. Deze keuze kan jezelf maken. De trail kan tussen de 4.300 km of 5.070 km zijn, dat ligt eraan welke route je neemt. 

De CDT werd in 2013 door een Triple Crown-wandelaar beschreven als "Rauw, wild, afgelegen en onvoltooid.” Het is een trail die gebruik zal maken van de vaardigheden van een ervaren backpacker. De trail is ook mooi, verbluffend en misschien wel één van de meest lonende trails van de grote langeafstandswandelroutes die er zijn. De opgegeven afstanden zijn niet altijd correct, omdat delen van de trail nog niet af zijn en de trail soms wordt omgeleid.


Hoogte: Micro Crew

Demping: Cushion Dikte: Lightweight

 

PCT HIKING SOK (1999)

Deze sok is speciaal gemaakt voor de Pacific Crest Trail. De trail begint in het plaatsje Campo (Californië) op de grens met Mexico. Van daaruit loopt de Pacific Crest Trail noordwaarts langs heuvelruggen en bergketens. Het pad doorkruist 25 nationale bossen, 7 nationale parken en verschillende beschermde wildernisgebieden. Het eindigt net over de grens met Canada in het Manning Park in Brits-Columbia. De totale lengte van het pad bedraagt 4286 kilometer.

 

Je kan de route zuidwaarts en noordwaarts lopen, maar de meeste mensen lopen hem noordwaarts. De wandelaars die hem noordwaarts lopen worden NoBo in de volksmond genoemd (North Bound). De wandelaars die hem zuidwaarts lopen worden SoBo genoemd (South Bound).

 

Hoogte: Micro Crew

Demping: Cushion Dikte: Lightweight

 

ATC HIKING SOK (1956)

Deze sok is speciaal gemaakt voor de Appalachian Trail, of voluit de Appalachian National Scenic Trail. Deze trail begint in Georgia en eindigt in Maine en loopt door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. De trail is 3500 km lang.

 

Hoogte: Micro Crew

Demping: Cushion Dikte: midweight

 

Lijkt één van deze mooie grote trails jou ook nog wat, schrijf je dan voor één van deze trails in. En wil je een beetje helpen aan het onderhoud, maak een donatie of koop één van de speciale sokken van Darn Tough!


Tekst: Sem van der Weide