macbook Webshop

TIKAANI OUTDOOR

Mijn mooiste outdoor moment? Samen met Taiga midden in de wildernis wakker worden en vanuit mijn shelter met een vers gemaakt kopje koffie wegdromen en beleven hoe de natuur wakker wordt.


Het outdoor leven begon voor mij als beroepsmilitair, veel in de natuur bivakkeren, oefeningen draaien in warm en koud weer en in 1999 voor een half jaar op uitzending naar Kosovo, we hadden bijna niets en waren vaak aangewezen op ons improvisatie vermogen. 

De meeste vonden dit vervelend, ik bloeide ervan op en begon dingen te maken uit de natuur om wat comfortabeler te kunnen zijn. Zo kwam ik er achter dat ik de natuur met al zijn macht en pracht veel interessanter vond dan de gewelddadige functie die ik op dat moment uitvoerde. 

Ik droomde weg bij de bergen en heuvels, de kleine stroompjes tussen de bomen door en de grazende wilde dieren die ik vaak door mijn kijker kon zien. Toen ik jaren later de dienst verliet ging ik samenwonen met mijn vrouw. 

We hadden besloten om samen een hond te nemen. 

Niet zomaar een hond.. We kozen voor een hond waarmee ik actief naar buiten kon, een Alaska Malamute… Haar naam was Tikaani. (vertaling: Wolf)


Met haar is de knop in mijn hoofd definitief omgezet naar OUTDOOR stand en zo is alles begonnen waar ik nu voor sta. 


Met haar ging ik vaak de natuur in, trainen in de sledehondensport met de step, we zaten uren samen op de hei, maakte soms kleine vuurtjes voor een kop koffie in de bosranden. 

We namen een oude stafkaart en kompas van mijn vader mee en bleven soms de hele dag weg. Zo begon het outdoor kooltje stabiel te gloeien. Steeds heftiger en dit kooltje ontwikkelde zich al vlug tot een vlam. 

Een outdoor vlam die onuitblusbaar in mijn hart brandt. 


Vanaf 2012 is het hard gegaan, Ik plande bushcraft/outdoor reizen voor mijn vriendengroep.

We gingen met de rugzak naar Zweden, met de GPS de Vogezen in voor een winterkamp, bivakkeren en koken in de Eifel, kanotochten door de weerribben en klauteren in de Ardennen. 

Hierbij ging ik mezelf steeds meer verdiepen in bushcraft / outdoor technieken en vaardigheden doormiddel van professionele cursussen en workshops. 

Deze vaardigheden probeer ik in mijn vrije tijd ook door te geven aan nieuwe geïnteresseerden doormiddel van een basis cursus, basis workshops en een eigen youtube kanaal. 


Tikaani is er helaas niet meer, zo is het leven… Gelukkig heb ik in Taiga een ware opvolger gevonden.


Nu is het zover dat ik meerdere nachten per maand buiten slaap en er geen dag meer voorbij gaat zonder dat ik met “the great outdoors” bezig ben. 

Naast mijn eigen activiteiten, webshop, cursussen en workshops ben ik ambassadeur van Pinewood en ben ik de vaste “man in het veld” voor VRIEZZ. 

Ik lever content voor social media,  houd ik me bezig met gear tests en geef klanten advies over een deel van de gevoerde outdoor producten van Vriezz .


Ik vind het erg interessant om mezelf met al deze facetten van het outdoor leven bezig te houden. 

Zo krijg ik constant nieuwe inzichten en blijf ik mezelf door ontwikkelen in product kennis en vaardigheden. 

Er is ondertussen  zelfs een echte “Tikaani Anorak” ontwikkeld door mij in samenwerking met Pinewood® 


Gelukkig ga ik zelf ook nog vaak  op pad in binnen en buitenland. Dit vind ik zeer belangrijk omdat het hiermee begonnen is en omdat het juist hier om gaat!


Word jij binnenkort ook een keer wakker zoals wij?  Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden…

Adres

Kloosterweg 15, 8191 JA Wapenveld

Telefoon

0624128852

www.tikaani-outdoor.nl