macbook Webshop

Groene avonturier

Mijn eerste solo hiking trip was in 2015 naar het schitterende Noorwegen. Sindsdien maak ik met regelmaat en plezier wandel en kampeer tripjes met de Belgische Ardennen als vaste uitvalsbasis. 

Vooral het minimalistische aspect spreekt me enorm aan. Zodra we de natuur in trekken hebben we genoeg aan de inhoud van onze tas. 

Waar we in het ‘normale’ leven vooral bezig zijn met het verzamelen van spullen proberen we dat tijdens het hiken juist te voorkomen. Want hoe meer je meeneemt hoe meer je moet tillen.

 Ondanks dat ik in het dagelijks leven probeer te letten op waar producten vandaan komen en hoe deze zijn geproduceerd lette ik daar bij outdoor materialen niet op. 

Het leek mij niet meer dan logisch dat materiaal bestemd om in de natuur te gebruiken ook gemaakt zou worden met respect voor diezelfde natuur. 

Toch is het belangrijk om te beseffen dat ook outdoor materialen een impact hebben op het milieu. Dit zijn veelal verborgen impacts die grotendeels ontstaan tijdens het productieproces. 

Ondanks de vanzelfsprekende verbondenheid tussen de outdoor industrie en de natuur gaan lang niet alle merken hier op dezelfde manier mee om.


Dit gaf me het idee om de Groene Avonturier te beginnen. Op de blog vindt je informatie over de duurzaamheid van outdoor merken en materialen. 

Daarnaast deel ik ook verslagen van mijn eigen trips en inspiratie voor avonturen dichtbij huis. Hopelijk helpt het je bij je volgende (groene) avonturen!

 

Voel je ook vrij om op de blog te reageren en je ideeën, vragen, of ervaringen te delen met andere avonturiers. Heb je andere vragen of leuke ideeën? Stuur dan een mailtje naar: info@groeneavonturier.nl


Disclaimer: 

De Groene Avonturier is niet verbonden aan de merken en/of bedrijven die genoemd worden op de blog, tenzij expliciet anders vermeld. 

Adres

Buitenstad 32, 4132AC Vianen

Telefoon

+31 634583468

www.groeneavonturier.nl